Zahradil (ODS): Poněkud vyčpělá argumentační chudoba

19.07.2024 21:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k založení frakce Patrioti pro Evropu

Zahradil (ODS): Poněkud vyčpělá argumentační chudoba
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Je 16. 7. 2024, 10 h a mně právě po 20 letech, 2 měsících a 15 dnech skončil mandát europoslance. Kromě pamětní medaile EP a posledního citronového dortu ve zdejším bufetu jsem to “oslavil” i článkem v MFDnes a bilančním rozhovorem pro Politico. Článek zatím jen v printu, rozhovor jen v AJ. Ochutnávka z článku zde, je to k frakci Patriotů:

Syčení, že jde o frakci „proruskou“, které se ozvalo v této souvislosti nejen z české politické scény, působí jako poněkud vyčpělá argumentační chudoba. Pokud to dokonce zaznělo z řad ODS, jinak členské strany ECR, jde o dokonalý paradox: s výjimkou rozdílných názorů na řešení ukrajinské krize mají totiž ECR a Patrioti ve svých agendách řadu společných bodů, třeba: zachování práva národního veta v Radě, žádnou legislativní iniciativu Evropskému parlamentu, revizi migračního paktu, revizi Green Dealu, a mnohé další.

Počkejme ostatně půl, třičtvrtě roku, a pak se podívejme na výsledky europarlamentního hlasování. Nedivil bych se, kdyby hlasovací shoda mezi ODS (ECR) a ANO/Motoristy (Patrioti) byla viditelně větší, než mezi ODS a jejími vládními partnery z EPP.

Navzdory jisté počáteční „konkurenční“ hořkosti si proto lze představit, že ještě během tohoto volebního období dojde ke sblížení obou skupin, nejen programovému, ale třeba i institucionálnímu. Jaký dopad to může mít na posuny české politické scény, ponechám na čtenářově úvaze.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

22:14 ODS: Premiér loni pro IVECO vyjednal zakázku v Pobřeží slonoviny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k firmě IVECO spadající pod francouzskou společnost.