Zahradil (ODS): Poněkud vyčpělá argumentační chudoba

19.07.2024 21:03 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k založení frakce Patrioti pro Evropu

Zahradil (ODS): Poněkud vyčpělá argumentační chudoba
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

Je 16. 7. 2024, 10 h a mně právě po 20 letech, 2 měsících a 15 dnech skončil mandát europoslance. Kromě pamětní medaile EP a posledního citronového dortu ve zdejším bufetu jsem to “oslavil” i článkem v MFDnes a bilančním rozhovorem pro Politico. Článek zatím jen v printu, rozhovor jen v AJ. Ochutnávka z článku zde, je to k frakci Patriotů:

Syčení, že jde o frakci „proruskou“, které se ozvalo v této souvislosti nejen z české politické scény, působí jako poněkud vyčpělá argumentační chudoba. Pokud to dokonce zaznělo z řad ODS, jinak členské strany ECR, jde o dokonalý paradox: s výjimkou rozdílných názorů na řešení ukrajinské krize mají totiž ECR a Patrioti ve svých agendách řadu společných bodů, třeba: zachování práva národního veta v Radě, žádnou legislativní iniciativu Evropskému parlamentu, revizi migračního paktu, revizi Green Dealu, a mnohé další.

Počkejme ostatně půl, třičtvrtě roku, a pak se podívejme na výsledky europarlamentního hlasování. Nedivil bych se, kdyby hlasovací shoda mezi ODS (ECR) a ANO/Motoristy (Patrioti) byla viditelně větší, než mezi ODS a jejími vládními partnery z EPP.

Navzdory jisté počáteční „konkurenční“ hořkosti si proto lze představit, že ještě během tohoto volebního období dojde ke sblížení obou skupin, nejen programovému, ale třeba i institucionálnímu. Jaký dopad to může mít na posuny české politické scény, ponechám na čtenářově úvaze.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci

21:05 Ministr Jurečka: Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním