Pražská TOP 09 má další problém. Hudeček dosadil muže, který utrácí desítky tisíc

03.09.2014 12:35 | Zprávy

EXKLUZIVNĚ Pražský primátor Tomáš Hudeček by měl vysvětlit situaci v Útvaru rozvoje hl. m. Prahy (URM), do jehož čela dosadil sobě blízkého Tomáše Ctibora a prosadil mu i razantní zvýšení platu, který převyšuje i plat ministra. Měl by Pražanům také vysvětlit, jak se v URM hospodaří a proč při nejvyšším počtu zaměstnanců v historii je třeba zadávat práce externistům, mezi nimiž nechybí ani bývalý primátor Jan Kasl.

Pražská TOP 09 má další problém. Hudeček dosadil muže, který utrácí desítky tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Před blížícími se komunálními volbami se pražský primátor Tomáš Hudeček chlubí z plakátů takřka na každém sloupu, co všechno pro obyvatele hlavního města z pozice prvního muže udělal. Rozhodně už ale politik TOP 09 nedává na odiv, jak do vysokých funkcí dosazuje lidi sobě blízké, jaké horentní platy jim dokáže prosadit, proč mu nevadí jejich konflikt zájmů, nebo to, že se externě zadávají práce subdodavatelům, i když je na ně celý útvar inženýrů.

ParlamentníListy.cz získaly informace i doklady o tom, jak to chodí v Útvaru rozvoje hlavního města Prahy, do jehož čela primátor Tomáš Hudeček dosadil Tomáše Ctibora. Primátor mu měl prosadit plat 120 tisíc korun, tedy vyšší než má kupříkladu ministr, a to přesto, že ředitel Tomáš Ctibor nemá dokončené vzdělání v oboru ani inženýrskou autorizaci a dokonce dále podniká v oboru velmi blízkému jeho činnosti na magistrátu ve firmách C.T. Development, s. r. o.

Štědré odměny pro exprimátora Kasla i poslance Gabala

Útvar řízený Hudečkovým mužem Tomášem Ctiborem má více zaměstnanců než kdykoli v minulosti, přesto práci, na kterou má celý útvar inženýrů, externě zadává subdodavatelům. Při té příležitosti je dobré se začíst do přehledu mimořádných odměn přiznaných lidem vedených na dohodu o pracovní činnosti. Mezi takto odměněnými nechybí dle přehledu ani exprimátor Jan Kasl, který také kandiduje v komunálních volbách, s částkou ve výši 70 tisíc korun, Ivan Gabal či architekt Petr Štěpánek (nejedná se o lídra TROJKOALICE-pozn. red.) shodně se 60 tisíci korunami.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Zůstanete v politice?

Pane Bartoši, nemyslíte, že jste se rozhodl unáhleně? Proč už nechcete být předsedou? Nebo to nechtějí jiní? Pokud je to tak, tak si neuvědomují, že strana stojí hlavně na vás. A co by mě taky dost zajímalo je, zda budete příští rok kandidovat do sněmovny?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

14:30 Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

Konec Pirátů v Čechách? Po jejich totálním propadu v krajských volbách, kde dostali od voličů takový…