Rusko-česká roztržka: Černochová obviněna z podpory terorismu. Ta vrátila úder

23.08.2022 22:42

Ministryně obrany Jana Černochová odmítla ruské obvinění z podpory terorismu. Je podle ní zásadní rozdíl mezi "oslavou teroristického útoku" a vyjádřením nelítosti nad úmrtím fašistické propagandistky veřejně vyzývající k okamžitému vyhlazení Ukrajinců. Černochová to sdělila ČTK v reakci na vyjádření ruského velvyslance při OSN Vasilije Něbenzji.

Rusko-česká roztržka: Černochová obviněna z podpory terorismu. Ta vrátila úder
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

"Lepšího potvrzení účinnosti naší pomoci Ukrajině se těžko dočkáme," uvedla ministryně k obvinění o své podpoře terorismu i k tomu, že podle doněckých separatistů Česko teroristy cvičí. "Mezi 'oslavou teroristického útoku' a vyjádřením nelítosti nad úmrtím fašistické propagandistky veřejně vyzývající k okamžitému vyhlazení Ukrajinců, které nazývá 'podlidi', je zásadní rozdíl. Možná ne v Rusku, ale v ČR rozhodně ano," dodala.

Ruský velvyslanec při OSN obvinil Černochovou z podpory terorismu

Ruský velvyslanec při OSN Vasilij Něbenzja dnes na zasedání Rady bezpečnosti OSN obvinil českou ministryni obrany Janu Černochovou z podpory terorismu. Záminkou mu byla vyjádření Černochové po sobotním atentátu, při němž zemřela dcera Darja Duginová, dcera ruského nacionalistického ideologa Alexandra Dugina. Černochová na twitteru na událost reagovala slovy, že jí není líto dcery, ani truchlícího otce, ale naopak tisíců lidí "zavražděných v důsledku jejich propagandy a odporné ideologie".

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…