Šéf průmyslníků hájí Fischera: Není správné na něj dopředu plivat

09.07.2013 17:11 | Zprávy

Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák předpokládá, že vláda Jiřího Rusnoka může uspět. Musí ale sestavit rozumné vládní prohlášení a připravit státní rozpočet s prorůstovými prvky. Řekl to v rozhovoru pro server Týden.cz.

Šéf průmyslníků hájí Fischera: Není správné na něj dopředu plivat
Foto: Tito Varhanov (Wikimedia Commons)
Popisek: Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák

Hanák tvrdí, že je potřeba oživit ekonomiku a začít dělat prorůstová opatření. Poukázal na to, že NERV vymyslel řadu věcí, ale nakonec nedošlo k jejich realizaci.

Rusnokova vláda by měla nastartovat klíčové věci v ekonomice

Úřednická vláda by proto mohla nastartovat některé věci v oblasti výstavby dopravní infrastruktury, spustit program Zelená úsporám v kompletní podobě a další věci.

Hanák také vyzval Poslaneckou sněmovnu jménem svazu průmyslu, aby dokončila legislativní věci jako je reforma vysokých škol, technické vzdělání nebo doprovodné věci k občanskému zákoníku.

Nový kabinet může být úspěšný

„Je tam přímé spojení škol s českými firmami. Když firma také například bude po určitou dobu investovat do školicích zařízení, tak se jí vrátí na daních z příjmů odpočitatelný bonus 110 procent. Pak by byla šance pro firmy, že by se technické vzdělávání mohlo znovu nastartovat,“ přál by si Hanák.

Podle Hanáka může být Rusnokova vláda úspěšná, pokud sestaví rozumné prohlášení a racionální státní rozpočet. Hodnotí dobře také Jana Fischera, který se má stát ministrem financí. „Je to finanční odborník, je to ekonomický odborník. Takže počkejme, jak to bude zvládat. Plivat hned dopředu, to si myslím, že je typicky české, ale není to správné,“ míní šéf svazu průmyslu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

14:30 Krysa, zní mezi Piráty o ministrovi. Holec: Až odejdou z vlády, dozvíme se věci

Konec Pirátů v Čechách? Po jejich totálním propadu v krajských volbách, kde dostali od voličů takový…