Ing. Adam Scheinherr, MSc., Ph.D.

  • PRAHA SOBĚ
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2024 21:03:00

Úspěšní politici? Ti, kteří nic nedělají

Úspěšní politici? Ti, kteří nic nedělají

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům práce koalice Pirátů a ODS na pražském magistrátu

 Nedávno se otevřel průchod, který spojuje Holešovice a Letnou. Prochází pozemky, na kterých vznikne nová čtvrť, projekt v řádu miliard. Byla tam strašně složitá jednání, vzájemné kompromisy, zkrátka spousta práce dřív, než se koplo do země. Průchod zkrátil cestu hromadě lidí, v podchodu je krásný mural Nicolase Wintona. Jasně, dalo se počkat, až tu vznikne nová zástavba i s regulérní ulicí. Průchod ale již teď využijí tisíce lidí denně, tak proč s ním otálet a nic nedělat? Jenže co následovalo? Tyhle komentáře.

komentáře

Některým kritikúm samozřejmě rozumím a věcné diskusi se nebráním. Zároveň ale tyhle komentáře ukazují, proč se politici, jako Bohuslav Svoboda a další, drží u moci. Protože nic nedělají! A tím pádem je paradoxně moc není za co kritizovat.

Jenže je to naopak. Kdo nic nedělá, věci aktivně kazí. Situace v Praze se beze změn bude stále zhoršovat. Už to tu jednou bylo – silnice se neopravovaly, mosty začaly padat. Potřebujeme inovovat a zlepšovat, aby se nám tu žilo líp. Toho, že nějaký politik “nic nedělá”, si ale všimnete hůř, než když se díváte na změnu, i když nedokonalou nebo kompromisní.

Pod vedením současné koalice se z Prahy stal skanzen, kde se nic neděje. Zorientovat se v těžké změti zákonů, majetkových vztahů nebo politiky není snadné a ne vždy se podaří dosáhnout takových výsledků, jaké jsme měli na začátku v plánu. Koalice Pirátů a ODS ale zvolila taktiku “strčit hlavu do písku, odložit, zrušit, nezájem”. My ale Prahu měnit chceme a budeme. A dáme do toho maximum!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama