Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2024 6:23:00

Odvahu od české pravice nečekejme

Odvahu od české pravice nečekejme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reformě současného ekonomického i společenského modelu

 Je zajímavé, že by všichni chtěli reformy, tu školství, tu daňového systému, tu RUD, ale když dojde na lámání chleba, tak všichni mluví pouze o penězích. Je třeba si konečně přiznat, že reformy bolí, protože je třeba říznout do živého. Tu do přebujelé administrativy a byrokracie, tu do dotací, tu do výše zisků a rozličných podpor.

Odvahu od české pravice nečekejme, protože ta umí pouze škrtat u těch, chtěří se nemohou či neumí bránit. Činnost odborů se dnes smrskla pouze na zvyšování mezd a platů, místo aby začaly spolupracovat s levicovými stranami, jako je tomu na Západě od nás.

Reformy jsou nutné, protože současný ekonomický i společenský model, nastavený v devadesátých letech minulého století, se vyčerpal. Nicméně tento model, na který jsme si všichni zvykli, vyhovuje současné vládní koalici a majoritě podnikatelské veřejnosti. A bude velmi těžké cokoliv prosadit tak, aby se postupně zvyšovala, a nikoliv snižovala životní úroveň obyvatelstva ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama