Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2017 11:57:37

Volby se blíží aneb kdo za to může

Volby se blíží aneb kdo za to může

Již jsem si skoro zvykl na skutečnost, že si političtí protivníci přivlastňují cizí zásluhy. Či dokonce kritizují stav, který sami zavinili. Nicméně je důležité nezaměňovat příčiny od následků. A to je případ i dvou pozastavených dopravních staveb.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Zlínský kraj na tom s dopravní obslužností není nejlépe, protože stále schází vybudování páteřních komunikací D49 a D55. Přesto se mi jeví jako alibistické a nečestné, když současný stav kritizuje ODS i Soukromníci. Chci připomenout, že to byla právě vláda pod vedení ODS, která zastavila tyto významné dopravní stavby a nevypracováním nové EIA nejen zastavila, ale zejména zkomplikovala pokračování těchto dvou staveb.

Současná vláda na moji žádost obě stavby, to je stavbu D49 (4901) Hulín-Fryšták a D55 (5505) jihovýchodní obchvat Otrokovic, dala do seznamu nejvýznamnějších dopravních staveb ČR, na kterou požádala o výjimku z EIA. Problém nastal žalobou spolku Egeria vůči výjimce EIA u D49 (ochrana křečka polního) a předběžným opatřením soudu o pozastavení stavby. Teď je nutno čekat na konečné rozhodnutí soudní instance.

U D55 požádalo ŘSD Krajský úřad Zlínského kraje o udělení výjimky ze zákona pro zvlášť chráněné druhy živočichů. Bez udělení této výjimky se pokračovat ve stavbě nedá. Připomenu, že ODS je v krajské koalici a namísto kritiky by měla konat a pomoci s udělením výjimky. Že mi není zastavení obou staveb lhostejné, dokazuji opakovanými interpelacemi na ministra dopravy, ministra životního prostředí i pana premiéra Bohuslava Sobotky, který se nejvíce zasloužil o udělení výjimek EIA pro D 49 a D55.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama