Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2023 7:17:00

Snad se už Senát neztrapní

Snad se už Senát neztrapní

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Simona na člena Ústavního soudu

 Ve čtvrtek 5. 10. se Ústřední rada Klubu angažovaných nestraníků usnesla, že:
  1. Vyzývá Senát, aby odmítl nominaci Pavla Simona na člena Ústavního soudu. Nominant svojí soudní praxí prokázal, že preferuje formální (hravé) právo před skutečnou spravedlností. Domníváme se, že členové Ústavního soudu by měli pomáhat lidem dosáhnout skutečné spravedlnosti před formálními kličkami a procesními nedostatky.
  2. Ústřední rada konstatovala, že prezidentův poradní tým pro oblast justice odvádí neuvěřitelně špatnou práci při nominacích do Ústavního soudu a vyzývá prezidenta, aby tento tým nahradil kompetentními a zodpovědnými poradci.

Dva senátní výbory odmítly potvrdit nominaci Simona. Doufám, že se tak zachová i celý Senát. Myslím, že ostudná kauza soudce Fremra a pochybnosti o dalších kandidátech mluví za vše. A pokud se týká druhého bodu usnesení, kdo viděl slovní slalom "suveréna" Kysely v Událostech a komentářích, tak nám musí dát za pravdu.

Kysela je asi dobrý ústavní právník, ale prachmizerný personalista. Příště by mohl navrhnout do ÚS stoupence voodoo, a co potom s tím? I když vlastně by to nebylo jenom špatné. Alespoň by se veřejnost dověděla, že voodoo vodu je třeba odebírat v případě v toku tlející mršiny proti proudu nad mršinou, nikoli po proudu pod mršinou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama