Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.09.2012 16:54:05 - Loyza De Conteyner

Řešení jedovatého alkoholu

Případ s panč.alkoholem je jasná VINA Topolánkovo a Nečasovo vlád které zcela nesmyslně zvedají DPH,díky tomu se vyplatí pančovat alkohol atd...Ti mrtví a postižení jsou oběti této a dovolím si klidně napsat IDIOTSKÉ politiky.BUde KSČM požadovat odchod Nečase? Já bych to udělal a ve všech mediích bych jej klidně veřejně tak jako ty co pro nesmyslný růst DPH hlasovali obžaloval! PS nevíte proč poslanci Šenfeld,Rusová a Halíková neodpovídají voličům? Připomeňte jim že tady jsou pro NÁS ne pro svoje prebendy.Zdravím LDC

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2012 19:23:30 - Ing. Jiří Dolejš

Nestačí jen obvinit součansou vládu Petra nečase, i když její odpovědnost je jednoznačná. Je třeba jasně pojmenovat příčiny a navrhnout účinné řešení.  Otázkami účinné represe vůči prodejcům pančovaného alkoholu to sice začíná  - polcisté a celníci (resort vnitra a financí), ale pokračuje přes  podmínky výroby a prodeje (ministerstvo zemědělství) až po inspekční orgány - ČOI, hygiena -  a samozřejmě diagnostikování a léčbu  (mnisterstvo průmyslu a obchodu a resort zdravotnictví). takže nezodpovdnost a pasivita vlády je jedna věc, ale horenčá mediální aktivita ministrů  směrem k zítřejšímu zasdání vlády to nezachrání.

Nejde jen o ojedinělé selhání či slabou represi - jd  o sytsémové selhání. Správně připomínáte že ochods pnačovaným alkoholem je obrovský a že se prostě vyplatí.  Tady zakazovat stánkový prodej  nebo prodej ve větších kanystrech nepomůže. Jde o daňové úniky - a to je věcí jednak nastavení daní, jednak otázkou cenovou. kdyby byly u alkoholu nastaveny minimální ceny, nebylo by možné prodávat alkohl, jehož cena je viditelně pod výrobní cenou v českých podmínkách.