Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.06.2014 8:51:14 - EvaDolejšová

Penze a dan´ové ráje podruhé

Dobrý den vážený pane poslanče.Velice Vám děkuji za Vaší vyčerpávající erudovanou odpověd´, přesto,promin´te mi nedostačující......A co důchody těchto dan´ových velkozlodějů podnikatelů.Která země jim je vyplácí,vyplací li jim nějaké????? Za to,že náš stát ve svůj osobní prospěch šidili-okrádali dostanou od státu ČR plné-nekrácené důchody???? Zdá se mi,že v ČR funguje jakási všeobecná POZITIVNÍ DIAKRIMINACE.Neodvádíš daně,špatně vládně hospodaříš,defrauduješ státní rozpočet,kradeš - máš vysoké platy,důchody, 30 000kč za péči v kriminále...Pracuješ poctivě dostaneš podprůměrnou,minimální mzdu,nízký důchod.....To je ASOCIÁLNÍ politika pravičáků...Tento dnešní panující ZLOŘÁD snad už nenapraví nikdo.Věřím už pouze vám KSČM.At´se Vám vám daří.Děkuji za odpověd´hlavně o těch důchodech.At´jim je vyplácejí dan´ové ráje ze svých stát.rozpočtů.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2014 12:33:23 - Ing. Jiří Dolejš

Tady je odpověd jednoduchá - v ČR je universáloní veřejné důchodové pojištěšní. tedy nárok vzniká každému občanu, který odvádí ze svých příjmů příslušný odvod. U zaměstnancůů je to odvod ze mzdy , u podnikatelských osob odvod z jejich příjmu. Nikterák to nesouvisí s daněmi či s daňovou "praxí" některých firem.  Důstojný důchod je tedy třeba zajistit jinak. Ale menší daˇbnvé úniky nepochybně mohou posílit státní kasu obecně.

Polkud jde o penzijní zajištění OSVČ (živnostníky) tak ty často platí jen minimum čím je jejich výše jejich starobní penze ohrožena Problémem je taky vysoká nezaměstnanost, protože za pojištěnce, kteří jsou nezaviněně mimo rpacovní proces musí platit jako za tzv. státního pojištěnce  erární rozpočet.  Bohatí lidé se na stáří zajištují jinak - kromě výnosů z jejich majektu si často spoří v soukromých fondech.