Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.07.2017 19:01:00

Návrat Berlusconiho na scénu?

Návrat Berlusconiho na scénu?

Podle posledních průzkumů veřejného mínění v Itálii je sice lídrem průzkumů vládnoucí levostředová Demokratická strana a hned za ní následuje populistické Hnutí pěti hvězd. Obě dvě politické formace mívají v průzkumech přes 25 % hlasů.

 Třetí vzadu s cca necelými 16 % podle průzkumů je Berlusconiho hnutí Vzhůru Itálie, za ním s cca 15 % hlasů je Liga severu a s téměř 5 % další národně konzervativní formace, která může být v povolební konstelaci důležitým koaličním partnerem právě pro Berlusconiho středopravou vládní koalici.

Jen těžko lze předpokládat, že by se na sestavě vlády domluvila levostředová demokratická strana s populistickým Hnutím pěti hvězd. Berlusconimu, druhému nejbohatšímu muži v Itálii, je sice už 81 let, ale je stále nezkrušen svými finančními a sexuálními skandály a připraven k nasazení do funkce premiéra, pokud jej voliči povolají.

Parlamentní volby v Itálii budou ale pravděpodobně v průběhu podzimu, nejspíše v říjnu, a do té doby se může ještě lecos změnit. Ale zatím to vypadá na velký politický návrat bývalého mnohonásobného premiéra Berslusconiho do premiérského úřadu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama