České zemědělství
Že české zemědělství jen přežívá, není žádnou novinkou, a já se ptám:1, Proč? Kdo je za to odpovědný?
2, jak dát vzniknout novým pracovním místům v zemědělství?
3, jak podpořit naše potraviny?
4, proč je v takovém stavu, když dostávají stálé nějaké dotace a proč zrovna oni? Myslím, že je spousta dalších odvětví, která na tom nejsou dobře a takové podpory se jim nedostává
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
1. Já si nemyslím, že české zemědělství jenom přežívá a dokazují to i hospodářské výsledky posledních let.
2. Nová místa v zemědělství se dají získat pouze tak, jako ve všech jiných oborech - rozvojem a rozšířením působnosti jednotlivých firem a soukromníků, které v zemědělství podnikají. Současná vláda má eminentní zájem o návrat živočišné výroby do českého zemědělství.
3. V prvé řadě je zapotřebí zajistit soběstačnost ve výrobě českých potravin /(drůbeží, vepřové). Po té se domnívám, že naše potraviny se podpoří nejlépe samy tím, že budou kvalitní a finanční dostupné.
4. Opakuji, že nezastávám názor, že české zemědělství jenom přežívá. Dotace do českého zemědělství se řídí dotačními pravidly Evropské unie. Nečerpání národních a evropských dotací by zásadně poškodilo konkurenceschopnost českých zemědělců a potravinářů.