Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2017 13:23:55

Ministryně Šlechtová v Ústeckém kraji jednala o obnově regionu

Ministryně Šlechtová v Ústeckém kraji jednala o obnově regionu

Ministryně Karla Šlechtová strávila dnešní dopoledne v Ústeckém kraji. Po přivítání hejtmanem kraje Oldřichem Bubeníčkem v budově krajského úřadu v Ústí nad Labem proběhlo otevřené jednání s významnými představiteli regionu.

Mezi hlavní témata patřil nejen program Restart, ale i projekty kraje v rámci Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), přeshraniční spolupráce, podpora demolic vybydlených budov či místní akční skupiny.
„Chválím Ústecký kraj za předložené projekty v Integrovaném regionálním operačním programu, kdy Kraj předložil projekt v nejvyšší hodnotě, a to celých 288 milionů korun. Skvěle je hodnocena také přeshraniční spolupráce se Saskem, kde nás velmi chválí i saská strana,“uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a dodala: „Musím také poděkovat za důležitý podnět k zavedení dotací na demolice zchátralých a vybydlených budov, který přišel také právě z Ústeckého kraje a je mezi starosty velmi žádán.“  
 
Zástupce regionu, tedy i členy Regionální stálé konference Ústeckého kraje, členy Zastupitelstva Ústeckého kraje, i starosty obcí a představitele konkrétních místních akčních skupin, zajímal i stav novely stavebního zákona či restrukturalizace Ústeckého, Moravskoslezského a Karlovarského kraje, tedy programu Restart.
 
„V květnu budu na vládu předkládat akční plán v rámci programu Restart, kde budou už konkrétní opatření, která by měla napomoci celkové obnově Ústeckého kraje a zaměstnanosti v regionu,“ uvedla ministryně Karla Šlechtová.  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama