Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2017 13:16:24

Šlechtová v Nairobi: Mezinárodní dohody je třeba naplnit reálnou spoluprací

Šlechtová v Nairobi: Mezinárodní dohody je třeba naplnit reálnou spoluprací

V keňském hlavním městě Nairobi, sídle Programu OSN pro lidská sídla (UN-Habitat), bylo zahájeno týdenní jednání Řídicí rady, které je letos zaměřeno na plnění cílů a vizí obsažených v dokumentu „Nová agenda pro města“.

Během prvního jednání Řídicí rady vystoupila jménem ČR i ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Ministryně Šlechtová se také bilaterálně setkala s předsedou Valného shromáždění OSN Peterem Thomsonem.
„Po úspěšném přijetí řady významných globálních dokumentů OSN v letech 2015 a 2016 - Agenda 2030, Pařížská dohoda a Nová agenda pro města - nyní nastává ta důležitější fáze – přejit „z papíru do života“ a závazky a cíle obsažené v těchto dokumentech začít uvádět v reálný život,“ uvedla ministryně Šlechtová a dodala, že „role programu UN-Habitat je v implementaci Nové agendy pro města klíčová, a to nejen v rámci „rodiny OSN“, ale i jako iniciátora spolupráce s dalšími mezinárodními subjekty“.

Ministryně Šlechtová ve svém vystoupení zdůraznila, že by se mělo začít zintenzivněním spolupráce již existujících platforem, a jako příklad uvedla zahájení trvalé spolupráce programu UN-Habitat se všemi pěti regionálními ekonomickými komisemi OSN. ČR patří do regionu 56 zemí sdružených v Evropské hospodářské komisi OSN, která letos slaví 70. výročí své existence; v listopadu tohoto roku se sejdou v Ženevě ministři odpovědní za agendu bydlení a rozvoj měst, aby přijali společnou deklaraci. ČR připravila návrh textu této deklarace ministrů, který by měl být dojednán v září v Praze.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama