Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.07.2024 19:13:54

Nově bude každý vědět, komu byla uložena pokuta za zaměstnávání na černo

Nově bude každý vědět, komu byla uložena pokuta za zaměstnávání na černo

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zaměstnávání na černo

Zaměstnávání na černo vede k vykořisťování zaměstnanců a má negativní dopad na státní rozpočet. Abychom proti němu bojovali ještě účinněji, budou nově orgány inspekce práce oprávněny zveřejnit rozhodnutí o spáchání přestupků na úřední desce Státního úřadu inspekce práce, a to na dobu 1 roku.

Každý díky tomu bude vědět, komu byla uložena pokuta za umožnění výkonu nelegální práce nebo zastřené zprostředkování zaměstnání a může se takovému subjektu vyhnout. Mnohé právnické a fyzické osoby odmítají spolupracovat s těmi, kdo porušují pravidla. Zveřejnění tak pomůže nejen uchazečům o zaměstnání, ale i široké veřejnosti získat představu o tom, kdo je skutečně solidní zaměstnavatel.

Legální zaměstnání zajišťuje spravedlivé mzdy, dodržování pracovní doby i právní ochranu a pouze takové u nás chceme podporovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama