Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2024 22:41:00

Pojem asistenční pes bude nově konečně definovaný

Pojem asistenční pes bude nově konečně definovaný

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k asistenčním psům.

 Psi jsou naši přátelé a parťáci bez kterých si život nejeden z nás ani neumí představit. Zvláště to platí pro mnoho lidí se zrakovým postižením, kterým je věnován dnešní Mezinárodní den bílé hole. Jim umí tito vycvičení chlupáči nejen zpříjemnit den, ale díky svým schopnostem také usnadnit a umožnit mnoho každodenních činností, které jsou pro nás ostatní naprosto běžné.

Naše legislativa má ale dodnes některé mezery, které zbytečně komplikují život jim i jejich páníčkům. To chci změnit, a proto již řadu měsíců připravujeme návrh zákona o asistenčních psech. Diskutovali jsme ho i s jednotlivými výcvikovými školami a zahrnovali jejich připomínky.

Pojem asistenční pes bude nově konečně definovaný a jemu i jeho držiteli budou zaručena přístupová práva. To jim zaručí, že se společně dostanou všude, kam je to jen potřeba. Tito psi budou mít navíc jednotné označení, aby je každý poznal a také stát přispěje na všechny druhy psů pro pomoc zdravotně postiženým.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama