05.10.2016 17:53:10
Éčka v potravinách? Chemie je zdravá.
Co nezvládá příroda, zvládá dehtová chemie. Ničeho se neobávejte, vše je pod kontrolou, vše je prověřeno a legální. "Biomatky" propadají zbytečné hysterii.
Pak to řachlo. Nová svoboda přinesla valuty na techniku i postřiky, z nedostatkového se stalo běžné. Pekaři objevili nové možnosti jak místo pečiva prodávat vzduch a řezníci místo masa drůbeží separát a sóju. Hlavně že "cena byla dobrá". Aby to vypadalo jedle, přibrali si k ruce učebnici chemie. A aby se v tom vyznali, vytvořili "éčka".
Dnes stojí metrák pšenice stejně jako před lety. A i když platy jsou o řád vyšší, stále se krmíme "éčky". Legálně a dobrovolně. I neškodné přídavné látky jako třeba škroby mají své "éčko", ale v seznamu je stále dost těch, která jsou nebezpečná nebo se o nich pochybuje. Řada z nich je dávána do souvislosti s hyperaktivitou dětí.
Co s tím? Až půjdete nakupovat, dejte si do peněženky kartičku, kterou jsem pro Vás připravil - je to seznam těch látek, kterým je dobré se maximálně vyhnout. Mimochodem - věděli jste, že aspartam byl původně vyvinut jako nervová bojová látka? Jako senátor se vynasnažím, aby ze seznamu legálních přídatných látek zmizely alespoň ty nejvíce kontroverzní. Myslím, že zdraví našich dětí za to stojí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje
0 příspěvků Vstoupit do diskuse
Komentovat článek
Tisknout