Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2014 12:24:55

Při půl miliónu nezaměstnaných je důležité vytvářet nová pracovní místa

Při půl miliónu nezaměstnaných je důležité vytvářet nová pracovní místa

Odpověď prezidenta České republiky na otevřený dopis předsedů senátorských klubů Starostové a nezávislí a KDU-ČSL a nezávislí

Považuji za důležité trpělivě vysvětlovat své postoje, které se týkají zahraniční politiky. Zveřejňuji proto odpověď na otevřený dopis předsedů senátorských klubů Starostové a nezávislí a KDU-ČSL a nezávislí, který mi zaslali na počátku prosince:

Vážení pánové,

děkuji vám za váš dopis ze dne 3. prosince 2014. Máte pravdu v tom, že hájím ekonomické zájmy českých firem a nechápu, proč ve vašem dopise tyto zájmy označujete za údajné. Podle mého názoru jsou naprosto reálné a zahrnují jak podporu českých exportérů v zahraničí, tak podporu zahraničních investic v České republice. V této souvislosti bych rád uvedl, že například má poslední návštěva Číny umožnila otevřít prostor českým firmám pro obrovský čínský trh a vedla k zahájení prvních přímých čínských investic na území České republiky.

Podobně zastávám názor, že náš vztah k Rusku nemá být zatěžován terminologií studené války a že je zapotřebí hledat mírové řešení ukrajinského problému, nikoliv řešení s pomocí zbraní. Tento názor ostatně sdílí i řada dalších evropských politiků. Pokud jde o vaši poznámku o používání jazyka hostitelské země, pokládám ji za projev neznalosti, protože použití překladatelů by dvojnásobně prodloužilo dobu jednání a protože tento způsob komunikace zlepšuje vyjednávací atmosféru.

Věřím, že i vy si uvědomujete, že při půl miliónu nezaměstnaných je důležité vytvářet nová pracovní místa a že veškerá má domácí i zahraniční jednání směřují právě k tomuto cíli.

S pozdravem

Miloš Zeman

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama