Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2014 10:52:35 - dospělák

Vážený pane prezidente.

Dobrý den. Co se týká vašich názorů na probíhající bratrovražedný fašistický boj na Ukrajině pod taktovkou CIA to si zodpovězte ve svém svědomí. Mne zajímá, proč jste podepsal zvýšení důchodů. Je to okopírování zvyšování důchodů, které dělal chemik Kalousek, jen s tím rozdílem že je to o trochu víc, než těch 45 korun, ale zase ne o moc. Opět ti, co mají vysoké důchody dostanou přidáno více a ti, co mají malé důchody dostanu přidáno méně. Pokud si dobře pamatuji, ani Vám se tohle nelíbilo. Důležité je, že dostanou přidáno o 15% soudci, protože mají "malé" platy, o zvýšení platů poslancům není třeba ani se zmiňovat. Bývalo dobrým zvykem, že se zvyšovaly platy a odměny dle úrovně vykonané práce, ale čo bolo, to bolo, že. Když se podívám na některé zákony - paskvily, co opouští sněmovnu a na verdikty některých soudců v kauzách těch bohatých - obviněných, tak si vždycky vzpomenu na Slunce, seno, jahody: Chce se mi blejt velebnosti. A ono toho na to blití je stále více a více. Váš volič

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2014 8:57:36 - Ing. Miloš Zeman
Lituji vašich žaludečních problémů, nicméně musím konstatovat, že jsem se veřejně několikrát vyslovil za to, aby důchody byly valorizovány všem stejnou částkou. Prezident bohužel nemá zákonodárnou iniciativu a žádný z poslanců si tento návrh neosvojil. Zvýšení platu poslanců se předpokládá o jedno procento, to znamená o šest set korun měsíčně. Myslím si, že platy poslanců by měly být zmrazeny, ale šest set korun není tak dramatická částka, abychom se nad ní příliš rozčilovali. Původní návrh, který byl zamítnut, dokonce zněl, že platy poslanců se mají zvýšit o sedmnáct procent. Tento návrh předkládal ministr Kalousek ve svém písemném materiálu a byl novou vládou zamítnut. Co se týče platu soudců, nemám pocit, že by byly nízké, a obava, že když se jim platy nezvýší, budou náchylní ke korupci, mně připadá lichá a má v podstatě formu urážky morální integrity těchto soudců.