Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2016 9:20:13

28. říjen, Den vzniku samostatného československého státu

28. říjen, Den vzniku samostatného československého státu

Každý z nás má své starosti a jistě jich není málo. Ať už se jedná o práci, rodinu, problémy se zdravím, obavy z budoucnosti či hrozby terorismu.

Někteří z nás si v problémech velmi libují. Tuší za vybudováním kauzy možnost publicity či zvýšení vlastní popularity. Sice nikdo neví podstatu věci, prozatím nejsou žádné důkazy, pouze slovo proti slovu. A to je trochu málo na to, aby se snažili postavit v den, který bychom měli všichni uctít, občany vzájemně proti sobě. Oslava 28. října patří od nepaměti do prostor Pražského hradu. Je dnem, kdy prezidenti oceňovali významné osobnosti a lidé se poklonili vzniku samostatného státu. Letošní rok však není provázen úctou a pokorou, ale spory mezi ministrem a prezidentem. Je samozřejmé, že je nutné znát pravdu, ale pořádat natruc oslavy na Staroměstském náměstí, jako se o to pokouší místopředseda Poslanecké sněmovny Petr Gazdík, je, myslím, trochu neadekvátní postup. Z účastníků dovedu snad pochopit jen prezidentského kandidáta Michala Horáčka, který i tuto formu setkání s lidmi využívá ke své podpoře. Udílení státních vyznamenání je důstojný akt. Seznam navrhovaných je dlouhý. Patrně jich bylo vyškrtnuto více nežli pouze pan Brady. Dopátrat se pravdy o udílení vyznamenání bude možná dlouhý proces, ale odsuzování předem, bez znalosti, jak to doopravdy bylo, je velmi špatné pro nás všechny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama