Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.06.2014 10:29:18

Ach, ta práce

Ach, ta práce

Se zájmem jsem si přečetla výsledky Českého statistického úřadu. Některé z žen je poznávají samy na sobě. Ztrácejí častěji zaměstnání nežli muži, mají nižší plat než muži.

Česká republika se přitom řadí mezi státy s vysokou zaměstnaností žen. Paradoxem je, že vydělávají méně i tehdy, když dělají naprosto stejnou práci jako muži.

S rostoucí výškou mzdy se zvětšuje i rozdíl mezi odměnou mužů a žen. Před čtyřicítkou mají ženy při stejné práci už přes šest tisíc korun hrubého nižší plat nežli muži. A to není všechno. Ženy musí většinou vyřešit problém jak skloubit rodinu, dítě, práci. A všechno musí fungovat. V mnoha případech se ženy musí postarat i o domácnost rodičů a na oplátku očekávají, že budou vzornými prarodiči a kdykoliv se postarají o svá vnoučata. Naše mužská většina nás slovně kdykoliv ráda podpoří, ale když dojde na lámání chleba a onemocní dítě, tak ve většině případech zůstává doma opět žena. Když mají ženy malé děti, mnoho zaměstnavatelů hledá důvody, jak je nepřijmout. A tak je řešením drobné podnikání. V České republice v současné době podniká téměř 290 tisíc žen. A dá se říct, že úspěšně.

Neboť dobrou vlastností žen je dávat si cíle, které jsou splnitelné. Co dodat, máme stále co napravovat.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama