Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2014 9:41:00

Bezplatné školství v podání ministra Chládka

Bezplatné školství v podání ministra Chládka

Podle zákonů naší republiky máme u nás bezplatné školství. Pro mnohé rodiče je však září měsícem, kdy opravdu nevědí, kde vzít na své školáky peníze.

 Nakupují či doslova shánějí obaly na sešity, sešity samé, občas i učebnice, které škola prostě nemá, cvičební úbory, malířské potřeby a výčet by mohl být ještě hodně dlouhý. Ministerstvo peníze nemá, nebo si můžeme myslet, že nepřiměřeně šetří, či používá finanční prostředky na jiné věci, než mu ukládá zákon.

Přitom zákon doslova nařizuje, co mají školy poskytovat. Rodiče si ve většině případů stěžují, že musí platit tzv. pracovní sešity a plno dalších pomůcek, dohadují se s kantory o tom, zda je zaplatí, či nikoliv.

Nakonec v rámci klidu a argumentů vedení školy většinou ustoupí. Školy peníze nemají, ministerští úředníci o tom se vší pravděpodobností musí vědět a zcela cíleně počítají s ochotou rodičů udělat pro děti maximum a usnadnit tak této instituci plnění jejích povinností. Ministr školství se při svých návštěvách škol v obcích a městech České republiky usmívá a slibuje vše možné. Rodičům by však stačilo, kdyby dohlédl na dodržování zákonů v rámci svého rezortu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama