Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2015 8:40:32

Byznys za každou cenu není dobré řešení

Byznys za každou cenu není dobré řešení

V poslední době vypluly na povrch problémy s ubytovnami, které v mnohých případech ubytovávaly seniory či postižené občany. Péče, kterou jim poskytovaly, byla za hranicí únosnosti.

Lidé žili a někde ještě možná žijí v nedůstojných podmínkách pro člověka. Dnes Asociace penzionů pro seniory ČR požaduje, aby mohla fungovat bez registrace u státu, bez jeho pomoci, zcela samostatně. Tvrzení o tom, že mohou fungovat lépe a na vyšší úrovni než řádně registrovaná zařízení, kdy je chtějí provozovat především na komerční bázi, je možná výhodné pro ně, ale rozhodně ne pro seniory. Málokdo totiž bude moci provést jakoukoliv kontrolu, aby ověřil podmínky, ve kterých senioři žijí. Předseda Asociace penzionů Lukáš Stehno bez uzardění říká, že budou ještě chvíli kličkovat a počkají si na jinou vládu. Tato jeho vyjádření v současné době nemají prakticky žádnou podporu, až na europoslance Petra Macha. Ten podporuje toto podnikání především proto, že prý bychom se vyhnuli případných úplatkům a pseudo darům. Možná by se pan Mach měl podívat na ubytovnu v Přerově. Nelidské podmínky, péče nulová, lidé měli hlad, a přesto platili nehorázné částky. Ani v naší moderní době není možné obchodovat s těmi, kteří potřebují naší pomoc a péči. Proto se velmi přimlouvám za to, aby veškerá tato zařízení, včetně soukromých penzionů pro seniory, spadala pod přísnou kontrolu státu. Jinak se nám jednou všem může přihodit, že skončíme v rukou obchodníků či podnikatelů a budeme zcela závislí na jejich libovůli bez možnosti protestu a naděje, že se nás kdokoliv zastane. Systém sociální péče by měl naopak rozšiřovat a prohlubovat stát, protože ti, kteří celý život poctivě pracovali, si samozřejmě tuto péči zaslouží. Pokud by představitelé naší vlády tak lehce nekývli na církevní restituce, možná by měli méně starostí s tím, jak zaplatit sociální a zdravotní péči pro naše občany. Naše populace stárne a problém jak pečovat o seniory či handicapované občany bude časem narůstat. Proto je třeba zabývat se koncepčním řešením tohoto problému tak, aby především vyhovoval těm, kterých se týká. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama