Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2015 13:45:00

Děti, volný čas a trestněprávní odpovědnost

Děti, volný čas a trestněprávní odpovědnost

Každá společnost je hodnocena podle toho, jak se dokáže postarat o děti, seniory a handicapované. V poslední době se množí trestná činnost, na které se podílejí děti a mladiství.

Je to především vizitkou naší společnosti, která tak trochu ztratila zájem o to, co děti ve volném čase dělají.

Rozhodně není řešením snížit věkovou hranici trestněprávní odpovědnosti. Spíše bychom měli všichni, a především příslušné orgány, včetně ministerstva školství, přemýšlet o tom, jak dokážeme naplnit volný čas dětí a mládeže. Děti pobíhající po sídlištích bez jakéhokoliv cíle, rodiče, kteří většinu času tráví mnohdy i ve dvou zaměstnáních, a přesto jim chybí peníze na zaplacení kroužků a zájmových činností jejich ratolestí. I to je také jeden z obrázků dnešní doby.

Ne každý z nás má prarodiče či kamarády, kteří by se mohli o děti postarat, a proto by bylo velmi dobré, aby se při základních a středních školách objevily různé kroužky a sportovní oddíly, kde by děti mohly nejen trávit volný čas, ale i se něco pozitivního naučit. I když chápu, že v dnešní době všude, kam se podíváme, chybí peníze.

V tomto případě by se rozhodně najít měly a věřím, že by se problém s trestnou činností dětí podstatně eliminoval.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama