Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2015 7:45:05

Nesmíme jen nečinně přihlížet

Nesmíme jen nečinně přihlížet

Podvodníci byli vždy vynalézaví. Platí to samozřejmě i pro nechvalně proslulé šmejdy, kteří rádi odírají naše starší spoluobčany na předváděcích akcích.

Stát začal toto okrádání částečně řešit a zlaté časy šmejdovských předváděček jsou už naštěstí ve své nezřízené podobě za námi. Bohužel, pokusy o oloupení penzistů tím zdaleka neskončily. Moderní komunikační prostředky, především internet, šmejdi čím dál více využívají k rozesílání falešných zpráv, kterými se snaží ze seniorů vylákat peníze. Seriózně se tvářícími e-maily zneužívají důvěru lidí a plní si kapsy. V poslední době se tito “podnikatelé“ soustředili na nabídku přístrojů a pomůcek, které mají zázračně vyléčit veškeré nemoci. Stát nesmí zaspat a čekat na to, až se vytvoří tlak veřejnosti a upozorní na do očí bijící případy podvodů jako v případě předváděcích akcí. Měl by zasáhnout už nyní. Iniciativu by mělo vyvinout například ministerstvo vnitra. Není od věci nabídnout, kde jinde než na internetu, konkrétní varování před konkrétními šmejdovskými aktivitami s podrobným návodem, jak v případě podobného útoku postupovat. Důvěryhodné místo, kde by se mohli občané informovat o konkrétních falešných e-mailech či telefonických nabídkách, by bylo jednoduchou cestou, jak aspoň částečně pomoci orientovat se v nekonečné invenci, kterou podvodníci disponují. Již dnes jednotlivé soukromé stránky s podobnými, leč partikulárními informacemi existují. Věřím, že pokud se všichni budeme snažit, podaří se nám těmto praktikám, používaným ve většině případů proti seniorům zabránit. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama