Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2014 9:17:11

Potrestáni by měli být konkrétní viníci

Potrestáni by měli být konkrétní viníci

Ministerstvo kultury dostalo pokutu ve výši skoro půl miliardy korun za způsob užívání dotací či za nesprávně vypsané zakázky v letech 2009-2013.

Pro ministerstvo, které má nedostatek financí, je taková částka velikou ranou a dá se čekat, že v případě potřeby zkrátka Ministerstvo financí obdobnou částku Ministerstvu kultury bude muset poskytnout. Jedná se tak o přesun prostředků v rámci státního rozpočtu. Tudíž je v podstatě bezúčelně potrestána instituce.

Nemluvě o tom, že při podobných pokutách je ministerstvo většinou vedeno již i jinými lidmi, než bylo vedeno v době, kdy k porušování povinností docházelo.

Sankce má mít mimo jiné také schopnost odradit potenciálně od porušení povinností, které by k jejímu udělení mohly vést. Na koho taková sankce dopadne?

Konkrétně na nikoho. Absurdita těchto pokut obnažuje problém, jehož jediným vhodným řešením je to, co nám citelně v České republice schází, hmotněprávní odpovědnost úředníků za učiněná nesprávná rozhodnutí v rozporu se zákonem. Jakmile začneme trestat konkrétní viníky, ubyde i podobných excesů. KSČM se dlouhodobě marně snaží pro takový návrh najít v Poslanecké sněmovně podporu.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM poslankyně PSP ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama