Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2016 7:15:04

Šibenice na demonstrace nepatří

Šibenice na demonstrace nepatří

Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký z TOP 09 se velmi podivuje nad žalobou podanou ministrem vnitra Chovancem na Úřad městské části Praha 1 kvůli šibenicím, které se objevily na demonstraci.

Možná tato žaloba neuspěje, ale postoj Lomeckého, jenž mimo jiné říká, že se neprokázalo, že šibenice byly proti někomu konkrétnímu, je neadekvátní. Pokouší se dokonce říct, že se vracíme někam, kam bychom neměli. Naprosto souhlasím s možností protestovat proti tomu, co se nám v naší republice nelíbí. Rozhodně však tyto demonstrace nesmí provázet násilí, vulgarity, napadání oponentů či výhružky šibenicemi. Žijeme v právním státě, který by měl zajistit důstojný život pro všechny. Ochranu života  je třeba vždy a za každých okolností dodržovat. Rozhodně si ani já nepřeji žít ve státě, kde bych se musela obávat, že za politický názor mě může čekat pohrůžka šibenicí. Úředníci na Praze 1 celou záležitost odložili jen na základě vysvětlení muže, který šibenici nesl. Nezahájili ani přestupkové řízení, natož, aby podali trestní oznámení. Kam až dojde benevolence těch, kteří na Praze 1 vládnou, si ani nechci představit. Proto naprosto souhlasím s podáním žaloby a starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký by se měl velmi zamyslet nad tím, zdali beze zbytku a dobře zastává svoji funkci, když dokáže tolerovat šibenice, které jsou výhružkou smrti jiným lidem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama