Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.05.2015 11:54:10

Tablety rozhodně ano, ale pro starší děti

Tablety rozhodně ano, ale pro starší děti

Děti by měly zůstat v prvních třídách dětmi, a tak, jak říkají mnozí kantoři, i já souhlasím s tím naučit se držet tužku, rozeznat barvy a naučit se znát písmenka.

Samozřejmě nejsem proti technice ani tabletům, ale pro dítě bude jednodušší ťukat písmenka na klávesnici, nežli je psát do sešitu. Učitelé mají za to, že první třída je základním krokem v životě každého dítěte. Nebezpečí internetu je mnohdy pro děti velmi ohrožující. S tabletem, který děti používají denně, se mohou připojit k volně dostupné wifi a dostat se tak do ohrožení kyberšikany či různých deviantů. Zkrátka a dobře, v našem přetechnizovaném světě by právě prvňáček mohl školu poznat nejen jako povinnost, ale i trochu jako hru, kdy se učí základům vědění psaní, počtů a čtení. A proto si myslím, že tablety by měly nastoupit až pro starší děti, které již nejsou tolik důvěřivé a dovedou i pochopit nebezpečí, jež na ně číhá v tom „dospěláckém“ světě. Většina rodičů své děti od počítačů doslova honí, aby nezapomněly, jak vypadá reálný svět, sport a zájmové kroužky. Dejme tedy na pomyslné misky vah plusy a mínusy a vždy se snažme o to, aby veškeré záměry ministerstva školství byly především prospěšné dětem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama