Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.07.2014 8:50:21

Vraťme se k tradicím

Vraťme se k tradicím

Vnější obraz dědečků a babiček se v naší společnosti značně změnil. Před lety byla péče o vnoučata pro prarodiče takřka samozřejmostí. Dnes již je nevidí tak často a důvodů, které toto zapříčiňují, je několik.

Lidé své rodiny zakládají v pozdějším věku a snaží se mít samostatné bydlení, v mnoha případech daleko od svých rodičů. Babičky naopak omládly a udržují si pracovní zařazení a už tolik nechtějí být babičkami na plný úvazek. Důsledkem tohoto je však také, že podle odborníků si každý třetí senior připadá osamoceně a špatné je to i pro děti, které přicházejí o kontakt s jinými životními hodnotami a zkušenostmi. Největším problémem je odloučení prarodičů a jejich vnoučat vzdáleností jejich bydlišť. Podle lékařů je péče o vnoučata jednou z velmi dobrých a užitečných aktivit. Bohužel v naší uspěchané době mnohé děti vlastně ani nevědí, jak staří lidé vypadají, jak se chovají, co je zajímá a co mají rádi. Děti, které nepřichází do běžného kontaktu se staršími lidmi, se k nim mohou chovat negativně. Někdy se jich dokonce obávají. A to bychom měli zásadně změnit. Děti babičky a dědečky potřebují. Jsou trpělivější, laskavější a mají více času, který nám, rodičům, tolik chybí.

Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama