Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2016 0:32:55

Zbytečná smrt

Zbytečná smrt

Bylo zastaveno trestní stíhání řidiče, který loni na Jičínsku srazil tři ženy na kolech. Celková bilance jsou tři mrtvé ženy a 59letý řidič, proti kterému státní zástupce trestní stíhání zastavil.

Je to jednoduché. Řidič je nemocen bipolární afektivní poruchou. Nastává jednoduchá otázka: jak je možné, že řidič s touto poruchou vlastní řidičský průkaz? Ohrožuje tím nejen ostatní, ale i sám sebe. Lékařka prý muži sdělila, že nesmí řídit a postarat se o to měla jeho žena, jenže zřejmě nikdo z příslušných institucí již nedokázal zkontrolovat, zdali se tak stalo. V naší republice je zakořeněno, že se zásadně ve většině případů neudává. Lidé k tomu mají stabilní odpor, a tak na to, že muž usedá za volant, nikdo neupozornil. Zbytečně zmařené tři lidské životy by měly být do budoucna varujícím mementem, aby všichni, kteří mají vliv na odebrání řidičského průkazu, tak činili, a to vždy ve shodě s lékařem, jenž by měl mít povinnost informovat tyto orgány o stavu pacienta, pokud mu sám doporučí, že nemá usedat za volant. Jinak totiž dochází k tomu, když člověk takovouto nehodu spáchá, že je nešťastný spolu se svou rodinou do konce života. A stejně tak pozůstalí po obětech, kterým, ač nechtíc, při řízení auta, kdy za volantem neměl být, zabil ty, které jim již nikdo nenahradí. Lidský život je to nejcennější, co máme, a proto se musíme snažit, aby k těmto naprosto zbytečným úmrtím docházelo co nejméně.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama