Ing. Petr Kulhánek

  • BPP
  • ministr pro místní rozvoj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2024 17:10:00

Sněmovní mrtvola, socialistický experiment nebo vykostěný a vykuchaný

Sněmovní mrtvola, socialistický experiment nebo vykostěný a vykuchaný

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákonu o bydlení.

 Sněmovní mrtvola, socialistický experiment nebo vykostěný a vykuchaný – různých označení zákona o podpoře bydlení jsem v posledních dvou týdnech slyšel hodně. Hned na začátek jasně říkám, že za ním v jeho současné podobě stojím a nenechám ho spadnout pod stůl. Není to pro mě marketingový projekt mého předchůdce na ministerstvu nebo jedné politické strany. Je to kvalitní návrh, který pomůže například seniorům ohroženým ztrátou důstojného bydlení nebo asi 60 tisícům dětí vyrůstajících v bytové nouzi.

Sleduji pozměňovací návrhy, které k zákonu předkládají poslanci a poslankyně. Za mě zatím nevidím jediný, který vysloveně ohrožuje jeho funkčnost – naopak některé vítám. Vycházejí vstříc společenstvím vlastníků jednotek nebo soukromým majitelům bytů a celkově věc posouvají dobrým směrem.

Pokud zákon o podpoře bydlení nepřijmeme v tomto volebním období, bude muset se stejným nebo podobným přijít jakákoli příští vláda. Problémy jako rostoucí příspěvky na bydlení, prohlubující se bytová nouze a na ní navázané vysoké náklady nás všech se budou bez systémového řešení rychle zvětšovat. Zákon je potřeba – nenechám ho padnout.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama