Když něčemu nerozumíte tak do toho nemluvte.
Ve Vašem článku marže není zisk jste sdělil, že kupovat jogurt za pět a prodávat ho za deset je normální, protože prodejce má náklady. Pane Machu tak to rozhodně nebyl dobrý příklad. Při tvorbě marže rozhoduje hodně parametrů a uvedený jogurt patří mezi potraviny s rychlou obrátkou a tudíž je u něj stoprocentní marže lichvou. Ta se dá tolerovat u farmáře, který přiveze pár litrů ale rozhodně ne u řetězce, který to prodává na palety a prodavačům platí minimální mzdu. Naopak třeba galanterní a papírenské zboží jede se stoprocentní marží, protože obchodník musí mít široký sortiment, který se otáčí velmi pomalu. Nechtěl byste se nad sebou zamyslet a příště než budete někam psát svůj názor zajít se zeptat odbornika? V tomto případě doporučuji obchodní akademii. Uvedená problematika se probírá v prvním ročníku.
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)