ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2010 11:50:37

Volební inspirace hokejem: Odpovědnost za svůj osud

Volební inspirace hokejem: Odpovědnost za svůj osud

Jaromír Jágr podpořil ODS před volbami do poslanecké sněmovny. Náhoda? Nikoliv! Jágr totiž moc dobře ví, co jeho Čechy zachránilo před vyřazením ještě před čtvrtfinále. Nebyla to žádná pomoc shůry ani sliby, byla to tvrdá práce týmu, byla to ochota v

Nejdříve se ovšem sluší a patří hokejistům pogratulovat. Mužstvo se rodilo opravdu těžce, trenér před mistrovstvím světa dostal skoro 30 omluvenek. Několik jich bylo kvůli zranění, několik ale, zdá se, také kvůli obavě z neúspěchu. Vždyť na předchozích třech turnajích i Olympiádě české družstvo nepostoupilo přes čtvrtfinále a mluvilo se o konci slávy českého hokeje.

Ani počátek letošního šampionátu nenaznačoval změnu. Historicky první prohra s Norskem, porážka od Švýcarů, jež nás téměř zbavila možnosti postupu čtvrtfinále. Jenže pak nastal obrat. Hokejisté se prostě nechtěli smířit s tím, že budou označeni za ty neúspěšné, za B-tým, jak je někteří nazývali. Nevymlouvali se na nepřízeň osudu, nedovolávali se pomoci odkudsi shůry. Odpovědnost vzali do svých rukou. Tvrdě pracovali a na ledě to bylo vidět. Nevzdali se ani ve zdánlivě beznadějných situacích. Za to jim patří ten největší obdiv a uznání.

Právě schopnost vzít osud do vlastních rukou, ochota přijmout odpovědnost za svůj život a výsledky své práce, nevzdat se za žádných okolností, byť nepříznivých, je přitom tou hlavní myšlenkou, která stála u zrodu Občanské demokratické strany. Možná si myslíte, že to zní pateticky, a zcela určitě si říkáte, že zneužívám vítězství hokejistů pro volební kampaň. Nebudu Vám ten názor vyvracet. Dokonce Vás teď ani nebudu nabádat, abyste volili ODS.

Jen Vás poprosím, abyste si na to, co a v jaké situaci dokázali čeští hokejisté na letošním mistrovství světa, vzpomněli vždy, když budete chtít vzdát nějaký svůj sen, nebo když si budete myslet, že se proti Vám všechno spiklo. Nevzdávejte se!

Myslete na to, až půjdete k volbám. Nenechte si namluvit, že to za Vás někdo vyřeší. Nenechte se podplatit svými vlastními penězi!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama