Ing. Vladimír Slávka

  • ANO 2011
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2024 14:27:35

Green Deal aneb harakiri po bruselsky

Green Deal aneb harakiri po bruselsky

Jsem jen obyčejný lesník,a zřejmě jsem už i starý,ale poslední dobou mi zůstává rozum stát nad věcmi, do kterých jsme nuceni,zatahováni,a které se pompézně nazývají Green Deal. 45 let se tak trochu věnuji i lesům,chodím po nich,a dívám se kolem sebe.

Bohužel jsem nabyl skálopevné přesvědčení, že lidé, kteří jsou nejzelenější asi do tépřírody moc nechodí. Excelové tabulky a grafy sice vyjadřují stoprocentní pravdu, která jekolikrát sumarizovaná z nepravdivých informací. Každému lesníku je jasné, že když stromzačne přespříliš rodit chápe, že mu dochází jeho čas a že základní pravidlo přírody, které jejiž v naší DNA je sinusoida lidsky řečeno jednou jsme nahoře a jednou dole, jednou je teplo apotom je zase zima. Před každou bouří je nejdříve dusno a poté se ochladí. Fascinují měvýroky některých mých kolegů, kteří například tvrdí, že o kůrovcové kalamitě a kůrovcovivědí vše. Vše o těchto procesích ví pouze příroda, a my se s rychlým postupem našichtechnologií a informací pouze snažíme pochopit, co nám říká. Jako příklad mohu uvést, žepři posledních výzkumech ledovců v Grónsku se zjistilo, že v ne tak dávné době bylo celéGrónsko zelené. Při vrtech na Sahaře, a podrobném zkoumání vzorků se zjistilo, že přibližněkaždých 15 tisíc let se oblast Sahary z pouště mění v zelenou krajinu a opačně, toneznamená, že říkám abychom se k přírodě chovali bezohledně a dělali si co chceme, aleprávě v některých krocích fanatiků vnímám bezohlednost zakrývanou zeleným pláštěm.Například když se zamyslíme nad boomem fotovoltaických a větrných elektráren, což chápujako jednu z alternativ k levné a zelené energii, měli bychom také znát odpověď, jakýmsystémem se budou tyto sluneční kolektory likvidovat, a jaké následky ponese životníprostředí. To samé větrné elektrárny, které jsou již běžná věc v zemích okolo nás, a jsoustavěny formou větrných parků. My jsme si toho teď po 20 letech konečně všimli a „hurá“ naně. Mám informace, že by se měli různě po českých krajích stavět větrné elektrárny víceméně rozsetým způsobem. S tímto rozhodně nesouhlasím, a jsem za to, aby se stavěly vevybraných lokalitách s maximální koncentrací, aby zbylá krajina zůstala netknutá.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama