Rada kraje na svém zasedání 14. dubna udělila titul Mistr tradiční rukodělné výroby paní Miluši Šímové. Za tradiční výrobu vizovického pečiva získala podporu hodnotící komise, která byla složena v souladu se schváleným statutem ze zástupců krajského úřadu i etnografů středočeských muzeí.
„Titulem chceme ocenit formou veřejného uznání ty, kdo se snaží udržet znalosti a dovednosti nutné pro provádění tradičních rukodělných technologií, účinně a kvalifikovaně je prezentovat a předávat dalším generacím. Paní Šímová si titul určitě zaslouží, o čemž se může přesvědčit každý i v její knize Tvoříme z těsta od jara do zimy,“ představil vítěze radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek. Obrazová publikace totiž přináší autorčiny rady a spoustu inspirace.
Tzv. vizovické pečivo je velmi zajímavá lidová technika, která od svého vzniku kolem roku 1850 nezměnila materiál ani postup. Technika vznikla původně z těsta kynutého - tvary pečiva se zapichovaly na špejlích do vysokých svatebních koláčků nebo chlebů. V druhé polovině 19. Století začali pekaři ve Vizovicích péci z těsta nekynutého. Vymodelovaná zvířátka se pak stávala hračkou a dárkem pro děti.
Titul byl předán paní Šímové radním Štefkem v Polabském národopisném muzeu v Přerově nad Labem 18. 4. 2014.