Komunistická strana Čech a Moravy

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2024 16:33:46

Vyhazov neschopných Pirátů nestačí, KSČM požaduje demisi celé vlády!

Vyhazov neschopných Pirátů nestačí, KSČM požaduje demisi celé vlády!

Před třemi roky vstoupila Česká pirátská strana do vlády tzv. pětidemolice. Pro vládní koalici byli ovšem zbytečným přívěskem – jejich hlasy nepotřebovala.

Přesto, v rámci tehdejší euforie z vítězství pravice, byli do vlády milostivě připuštěni, aby se svými pouhými čtyřmi poslaneckými mandáty ovládli přímo tři ministerstva a prostřednictvím svých náměstků řadu dalších. Ovšem za cenu absolutní rezignace na jakékoliv předvolební sliby a svůj program. Tři roky tak podporovali vládní asociální politiku! Byli u drahoty, inflace i nákupů předražených a zbytečných zbraní za desítky miliard.Piráti vládní koalici po celou dobu ochotně drželi. A to až do chvíle, kdy premiér Petr Fiala oznámil svůj záměr odvolat jejich ministra pro místní (ne)rozvoj Ivana Bartoše, který absolutně nezvládl digitalizaci stavebního řízení. Tedy oblast, která vždy byla pro Piráty vlajkovou lodí. 
Nyní se v plné nahotě ukazuje, že Piráti byli ve vládě jen pro svá koryta. Když se měli ozvat, mlčeli. A když by možná bylo lepší mlčet, ochotně roztleskávali své ministerské kolegy v jejich asociální politice. Reflexe nula. Až najednou zaznívají z části pirátské strany kritické hlasy. Vládní špínu tak na povrch vynáší ti, kteří roky popírali, že by nějaká existovala. 
A výsledek? Voliči vystavili pirátům účet v krajských volbách, kdy po neúspěchu ve volbách do Evropského parlamentu hodili přes palubu i jejich zástupce ve všech krajských zastupitelstvech s výjimkou jednoho. 
Oproti tomu koalice STAČILO! minulý víkend uspěla v 11 ze 12 krajů, ve kterých kandidovala. Je to velký úspěch a moc děkujeme všem voličům, kteří dali důvěru koalici, jejíž součástí je i KSČM. Své motto „FIALO, STAČILO!“ bereme vážně. V žádném případě proto - na rozdíl od Pirátů, ale i dalších stran - nevyměníme naše hodnoty, a principy a programové priority za dobře placená místa! 
Z tohoto důvodu opakovaně vyzýváme Fialovu vládu k demisi!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama