MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2014 9:39:42 - michaelapusakova

Co vy na to jako zákonodárce, lékař a člen výboru pro zdravotnictví?

Anna Šabatová navrhuje, aby měly zdravotní pojišťovny právo na přístup k osobním údajům o partnerech a rodinných příslušnících svých klientů, například kde bydlí Vaši rodiče či osoby blízké.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2014 13:16:05 - MUDr. Jiří Koskuba
 

Vážená paní (slečno) Michaelo,

bohužel v rámci “svobody” byly dle mého zcela nevhodně změněny povinné údaje OP. Zde v nemocnici si tak dnes ne vždy můžeme ověřit, zdali  dotyčná dáma je opravdu manželkou pacienta na přístrojích. Máme-li tedy vůbec právo ji informovat.

Ale ve Vámi zmíněném případě, ve vší úctě k paní ombudsmance, čeho je moc, toho je příliš. Nerozumím jí.

Jsou sice jisté daleko podstatnější situace ve fungování společnosti, kde by možná bylo vhodné diskutovat o jistém omezení osobní svobody. Abych byl konkrétnější – třeba povinnost odběru krve na alkohol po způsobené nehodě či hrubém porušení dopravních pravidel. Ale tento případ k tomu rozhodně nepatří. Nesouhlasím. Je mi líto. Stejně jako s nějakými povinnými limity na zastoupení procent toho či onoho pohlaví, národností, atd. Možná se ještě dočkáme, že z ciziny převzatý název jejího úřadu bude jednou povinně přejmenován – coby diskriminující.

S úctou  jk