MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2014 9:23:21 - Jirka K.

náměstci

Proč trváte na politických náměstcích? A vůbec prosazujete neskutečně zbytečné byrokracie, a to jste slibovali opak. Začalo to už s ministerstvy, kdy vám nestačil počet z předchozích let, museli jste mít víc…

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.09.2014 12:38:40 - MUDr. Jiří Koskuba
 

 Vážený pane,

 je mi velice líto, ale Váš dotaz jistě není adresován mně osobně. To by totiž znamenalo, že pláčete na nesprávném hrobě. Já zákon nepřipravoval a ani urychleně neprosazoval. Je to sice hanba, ale vcelku mi ani nechyběl. Od toho tu byli jiní a jistě víte, kdo a proč. Svůj názor jsem si dovolil vyjádřit právě na stránkách PL, byť z nějakých důvodů se tam tentokrát toliko mihnul.  Asi aby neprovokoval.

 Viz odkaz  http://www.parlamentnilisty.cz/politika/poslanecka-snemovna/Nerad-bych-maloval-certa-na-zed-Koskuba-ma-pochybnosti-o-sluzebnim-zakonu-332673.

Ve vší skromnosti si nemyslím, že nesrozumitelně. Zkuste se, prosím, nad tím zamyslet. Více k tomu nemám co dodat. Ale rovněž nehodlám podléhat lacinému populismu, který Vám t.č. pan prezident bleskově následován panem Babišem, bohužel, předvádí. Vodu kázat, víno pít. Nezapomínejme, že jsme Češi. A jednou vypuštěné zlé slovo navíc hrající na strunu závisti se uchytí a roste rychleji, než semeno plevele. Přitom ono v tolik kritizovaném paragrafu nic o nějakých “politických náměstcích” není!

Sám bych si též uměl představit daleko méně úředníků i ministerstev. Ale také méně zákonů. Řád a pořádek není závislý na počtu popsaného papíru. Na druhé straně  pro ty “vyvolené” o to více pravomocí. Ale bezprostředně a jasně následovaných i přímou a vymahatelnou osobní odpovědností, včetně osobní zodpovědnosti každého myslícího občana za něj samotného! Mimochodem - právě má profese mne pochopitelně naučila se rozhodovat. A to i pod tlakem. My si v nemocnici totiž nemůžeme v případě nejasností dovolit “vést debatu”. Nebo případ “odložit”.

 Jenže to by zase jiní začali řvát, že nejsem demokrat. Abych se přiznal, začínám mít opravdu pocit, že čeho je moc, toho je příliš. Ale to už je jiná kapitola.

 S pozdravem  jk