MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2024 12:12:00

Nesmyslný Green Deal není ta správná cesta

Nesmyslný Green Deal není ta správná cesta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zdrojům energie a ochraně životního prostředí

 Nejsem ničitel přírody, ba naopak. Vím, že životní prostředí je třeba hýčkat a chránit. Musíme to ale dělat s rozumem. Nesmyslný Green Deal není ta správná cesta.

Je třeba snižovat naší každodenní konzumní spotřebu. Je třeba také třídit odpad, ale hlavně ho také recyklovat a využít jako zdroj energie. Proto jsem v Mladé Boleslavi prosadil výstavbu bioplynové stanice na výrobu CNG (pohonnou hmotu pro autobusy MHD) z kuchyňského odpadu.

Je třeba podporovat výrobu energie z obnovitelných zdrojů obecně. Pro Českou republiku to jsou v první řadě vodní elektrárny, v druhé radě solární panely na střechách domů (ne na polích). Vítr jako obnovitelný zdroj energie pro ČR, z důvodu geografické polohy naší země, není zrovna ideální.

Jádro je pro ČR důležité. Jsem rád, že se mi společně s kolegy podařilo prosadit jádro do skupiny čistých zdrojů energie. Jaderné elektrárny jsou pro ČR jediný způsob, jak mít vedle nestabilních obnovitelných zdrojů i nějaký stabilní, ze kterého lze získat dostatek energie tak, aby cena byla pro domácnosti a průmysl dostupná.

Samozřejmě péče o životní prostředí je i o ochraně zeleně, výsadbě nových stromů, realizaci vodních ploch a mnoho dalšího. Jsem rád, že se v této oblasti s mým poradním Týmem 30mínus prakticky shodujeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama