MUDr. Raduan Nwelati

  • ODS
  • Mladá Boleslav
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.09.2024 17:17:00

Jsem zásadním odpůrcem přechodu na euro

Jsem zásadním odpůrcem přechodu na euro

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k významu zachování české koruny

 Jednoznačně jsem zastáncem zachování české koruny a jsem zásadním odpůrcem přechodu na euro. Česká koruna je jedním ze symbolů státnosti a národní identity. Přechod na euro nic zásadně pozitivního nepřinese.

Je třeba si nechat finanční nástroj pro kurzovní zásahy při nepříznivém vývoji inflace. Přijetí eura není garancí ekonomického růstu ani vyšší životní úrovně. Dobrou životní úroveň a ekonomický růst mají i ty státy EU, které si ponechaly vlastní národní měnu.

Argument, že jsme exportní ekonomikou, neobstojí. Již nyní naše daňové zákony (nedávnou novelou) umožňují společnostem s převahou obchodu se zahraničím své účetnictví vést v eurech.

Budu rád, když si přečtete celý můj článek/názor na tematiku zachování české koruny či přijetí eura v mém senátním magazínu Nwelatir ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama