Margita Balaštíková

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.11.2022 15:09:22

Státní dluh poroste

Státní dluh poroste

Vláda si schválila schodek letošního rozpočtu ve výši 375 miliard korun, příští rok dalších 295 miliard a v roce 2025, kdy končí její volební období plánuje 280 miliard a další rok 260 miliard. Když se to sečte, je to 1210 miliard korun, tedy 1,2 bi

 Vláda si schválila schodek letošního rozpočtu ve výši 375 miliard korun, příští rok dalších 295 miliard a v roce 2025, kdy končí její volební období plánuje 280 miliard a další rok 260 miliard. Když se to sečte, je to 1210 miliard korun, tedy 1,2 bilionu!!!
Z těchto čísel je patrné, že vláda neplánuje žádné reformy, žádné snížení výdajů, ani zvýšení výnosů. Prostě nic. Proč se nazývali vládou "rozpočtové odpovědnosti"? Proč kritizují předchozí vládu Andreje Babiše, který polovinu volebního období řešil covid, zajistil přežití firem, které musely zastavit výrobu nebo provoz, zachoval plnou zaměstnanost a umožnil okamžité obnovení chodu ekonomiky? Tato vláda "zastropovala" ceny energií na úrovni 6.050 Kč/MWH, zatímco Polsko má limit 3.500 Kč, Rakousko 2.500 Kč, Slovensko 1.500 Kč, Španělsko 980 Kč, asi nejlépe to udělala Francie, Německo je samozřejmě štědřejší atd. Tato vláda promarnila čas, dodnes nevíme, jak to vlastně bude a firmám pomocnou ruku nepodala. Předvádí bezbarvé a neúčinné předsednictví v EU. Když v minulém pololetí předsedala Francie, prezident Macron měl témata pro 6 mimořádných rad, teď bychom potřebovali vyjasnit solidaritu v energetice, v potravinách, ale naše vláda žádnou mimořádnou radu nesvolává, není schopná projednat a připravit témata, která by se mohla dohodnout či přímo rozhodnout. S touto vládou prožijeme studenou, temnou a drahou zimu a narazíme na obrovskou chudobu.
V úterý kolem poledne nastane zatmění slunce - to je na dvě hodiny a pokud nebude pod mrakem, bude to zajímavá podívaná. Zatmění v naší politice trvá už rok a moc zajímavá podívaná to tedy není.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama