Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2022 8:48:00

Na hrdiny nesmíme zapomínat

Na hrdiny nesmíme zapomínat

Komentář na facebookovém profilu k pietnímu aktu k uctění památky Václava Morávka

“Věřím v Boha a ve své pistole“. To bylo heslo jednoho z našich nejstatečnějších účastníků domácího odboje Václava Morávka, od jehož smrti uplynulo právě 80 let. Na pietním aktu jsme dnes uctili legendu našeho odboje, jednoho ze Tří králů. Na hrdiny nesmíme zapomínat!

Připomínat ty, kteří milovali svou vlast a svobodu nade vše, je naší morální povinností. Vojenská čest, statečnost, pevné zásady a morální hodnoty… nerovný boj proti agresorovi a nespravedlnosti – za pravdu a svébytnost. Podobně nerovný souboj dnes vedou stateční muži na Ukrajině.

Odvaha a hrdinství Ukrajinců zasluhuje nejen náš obdiv, ale také podporu zejména materiální. Děláme a nadále pro to budeme dělat maximum. Přála bych si, aby Ukrajina měla celou armádu hrdinů, jakým byl Václav Morávek, a modlím se za to, aby ve svém boji měli více štěstí než on. Mysleme prosím, na tyto muže nejen v této chvíli.

Věřím, že s vírou v Boha a ve své pistole to zvládnou!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama