Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2024 11:08:00

Pane Okamuro, přestaňte lhát! O nákupu F-35 pro Rumunsko nic nevíme

Pane Okamuro, přestaňte lhát! O nákupu F-35 pro Rumunsko nic nevíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nákupu F-35.

 Tomio Okamura opět míchá hrušky s jablky a šíří dezinformace o nákupu F-35, Rumunsko je prý kupuje levněji než Česká republika.

Rumunský nákup je teprve na začátku akvizičního procesu, je třeba vědět co je v kontraktu zahrnuto a pak je možné srovnávat porovnatelné. Kupujeme pro Českou republiku nejen samotná letadla, ale i náhradní díly, zajištění životního cyklu, výcvik pilotů, simulátory, munici, související zboží a služby za 5 miliard USD. Žádných 6,6 miliard USD. Jednotková cena F-35 je pro všechny stejná. Navíc České republice se do již uzavřeného kontraktu podařilo prosadit průmyslovou spolupráci za víc než 15 mld. Kč.

Pane Okamuro, přestaňte lhát!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama