Mgr. Jana Volfová

předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • ČSSD
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.06.2014 18:56:38 - křišťálová koule

Státní svátek 28.9.- ano, či ne?

Dnes si připomínáme vypálení Lidic a v souvislosti s ním i neblahé období úřadování R. Heydricha jako říšského protektora. Myslíte, že je vhodné, aby den usednutí Heydricha do této funkce byl státním svátkem? Ke stejnému datu , i když s jiným letopočtem je připisováno i vyvraždění Slavníkovců, což vzhledem k počtu tehdejšího obyvatelstva byla masivní genocida. 28.9. je Dnem státnosti, nikoli sv. Václava a koneckonců, vražda také není právě důvodem k oslavě. Podpořila byste zrušení tohoto svátku a naproti tomu ustavení svátku sv. Anežky České nebo Sv. Ludmily, žen, které se do dějin zapsaly vysloveně pozitivně|?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.06.2014 1:08:47 - Mgr. Jana Volfová
 Asi se Vám to nebude líbit, ale právě o můj hlas ve sněmovně to tehdy ve sněmovně vyšlo a tenhle svátek byl ustanoven. Proti vůli ČSSD i Miloše Zemana. Ale já jsem přesvědčená, že sv. Václav je skutečně patronem české země a tenhle svátek do našeho kalendáře patří.