Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2013 17:42:00

Cyklisté dostali od hejtmana finanční ocenění za úspěchy

Cyklisté dostali od hejtmana finanční ocenění za úspěchy

Cyklisté Martin Bína a Adam Ťoupalík z ČEZ Cyklo Teamu Tábor dnes dostali od hejtmana Jiřího Zimoly ocenění za výborné výsledky a reprezentaci kraje.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cyklisté táborského týmu v doprovodu funkcionáře týmu Čestmíra Kalaše se setkali s Radou Jihočeského kraje. Martin Bína, který se k závodění vrací po dvouleté přestávce způsobené zdravotními problémy s koleny, získal za vítězství v závodu Světového poháru v nizozemském Hoogerhide a za 10. místo na Mistrovství světa americkém Louisville od hejtmana šek na 50 tisíc korun. Junior Adam Ťoupalík, který na světovém mistrovství v USA skončil na třetím místě, obdržel šek na 25 tisíc korun.

„Děláte jihočeské cyklistice čest a dobré jméno. Budu rád, když vám tyto peníze pomohou v přípravě na další závody,“ řekl sportovcům hejtman Zimola, který Martinu Bínovo popřál, ať operovaná kolena dál drží a návrat k cyklistice pokračuje minimálně tak dobře, jako v této sezóně začal. „Adam Ťoupalík svým umístěním na mistrovství světa dokázal, že patří mezi sportovní talenty a naděje. Přál bych mu, aby mu zdraví, forma i vůle vydržely i do dalších let,“ dodal hejtman Zimola.

Oba cyklisté se shodli, že ocenění od vedení Jihočeského kraje je těší. V tréninku na další závody chtějí pokračovat, ale jak poznamenal Martin Bína, nebude to tak snadné. „Ještě mi z Ameriky nepřišla kola. Ale před chvílí volali z letiště, že něco dorazilo, tak snad jsou to právě kola,“ řekl sportovec, který stejně jako jeho kolega Ťoupalík při závodech upřednostňuje náročné, zmrzlé a uklouzané tratě plné bláta. „Cyklokros je o blátě. Silnice a suchého asfaltu si užijeme dost při letním trénování. Tehdy na kole trávíme šest až sedm hodin denně,“ nechal přítomné nakouknout do cyklistické kuchyně Bína.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama