Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.01.2013 15:14:17

Kdo si hraje, nezlobí

Kdo si hraje, nezlobí

Je-li pravdivá informace, kterou ve své zpravodajské relaci zveřejnila v neděli večer TV Barrandov, přišla ODS konečně na to, jak podojit stát a přitom neotřele financovat svůj konzervativní dorost.

Podle této zprávy Ministerstvo životního prostředí, ovládané ODS a jejím čerstvým místopředsedou T.Chalupou, přikleplo čtvrt milionu korun Mladým konzervativcům, pro neznalé politickému dorostu této strany. Za státní peníze tak budoucí politické naděje ODS zpracovali studii o likvidaci odpadů, kterýmžto materiálem proti sobě sice popudili ekology i zástupce některých měst a obcí, který sice neříká vůbec nic nového a o jeho odbornosti se dá směle pochybovat, ale, a to byl zřejmě smysl, si na něm naše budoucí politické elity mohli vyzkoušet, jak se takový koncepční materiál zpracovává a jak náročné potom může být jeho projednávání s veřejností. Česká veřejnost a daňoví poplatníci tak mohou tleskat šéfovi enviromentalistického rezortu, který se nebál navázat na kroky svého zeleného předchůdce M.Bursíka a podobně jako on věnoval peníze nikoli nějakým specializovaným firmám, které by, nedej bože, mohly něco vymyslet, ale jemu blízkým. Pod heslem Kdo si hraje, nezlobí, tak zabil hned dvě mouchy jednou ranou. Zavázal si své volitele a ještě jim dal možnost zabývat se něčím užitečným. A proto třikrát sláva! Doteď jsme museli v novinách číst o předsedovi Mladých konzervativců Fremerovi a jeho patáliích, z nichž ho dostala až prezidentská amnestie. Teď už konečně budeme vědět, že Mladí konzervativci se po večerech neopíjejí a netropí výtržnosti, jak o nich nespravedlivě psala některá média, ale že se po západu slunka poctivě věnují práci pro společnost. Slova o malé domů z veřejných peněz, která jsem v této souvislosti zaznamenal, jsou nepěknou pomluvou čistých úmyslů pana ministra Chalupy.

Jiří Zimola, jihočeský hejtman a stínový ministr životního prostředí

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama