Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2013 15:20:14

Prohlášení hejtmana Zimoly k informacím o rezignaci radní Baborové

Prohlášení hejtmana Zimoly k informacím o rezignaci radní Baborové

Po sérii spekulativních informací, které přinesla některá média, potvrzuji, že jsem v minulých dnech obdržel písemnou rezignaci paní Mgr. Vítězslavy Baborové na post uvolněné krajské radní pro oblast školství.

Paní kolegyně V.Baborová se rozhodla na svou funkci rezignovat ke dni 3.2.2013 a jako důvod uvedla přetrvávající zdravotní problémy, které jí nedovolují odpovědné plnění pracovních povinností. S touto rezignací seznámím krajské zastupitele na nejbližším jednání zastupitelstva Jihočeského kraje.

V nejbližších dnech se v reakci na tuto skutečnost sejdou zástupci obou koaličních stran, aby zastupitelstvu navrhli doplnění v současné době neúplné Rady kraje a zastupitelstvo aby zvolilo nového radního pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy. Odmítám nyní komentovat jakékoli informace, kdo by se tímto radním měl stát, neboť to bude předmětem koaličních jednání. Jsou-li dnes vyslovována jakákoli jména, jsou to pouze návrhy k jednání a to si jistě uvědomují představitelé obou koaličních stran. Do doby, než se uskuteční jednání zastupitelstva, které jediné může zvolit člena Rady kraje, uvolnit jej z funkce a rozhodnout o jeho úkolech, budu veškeré materiály s vedením Odboru školství, mládeže a tělovýchovy KÚ projednávat osobně a osobně je budu i předkládat k projednání v samosprávných orgánech Jihočeského kraje.

Na rozhodnutí obou zastupitelských klubů ČSSD a KSČM setrvat v koalici a v ní společně naplňovat programové cíle se rezignací paní Mgr.V.Baborové nic nemění. Slyšet a pochopit by to měli všichni ti odpůrci demokraticky vzniklé koalice, kteří se snaží o sebezviditelnění pořádáním protestních akcí. Chci věřit, že podněcovat studenty a občanskou veřejnost přestanou i někteří představitelé v krajských volbách neúspěšných politických stran či hnutí.

V souvislosti s hladovkou, kterou si někteří protestující vybrali jako nástroj nátlaku proti současné jihočeské krajské koalici, bych ještě rád uvedl, že jsem dnes z obavy o zdraví strakonického výtvarníka Jiřího Mášky, který údajně hladoví od 31.prosince 2012, požádal ředitele Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje MUDr. Slabého o zjištění aktuálního zdravotního stavu výtvarníka. Věřím, že pan Máška bude s lékaři spolupracovat a přestane zbytečně hazardovat se svým zdravím.

Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama