Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2024 9:06:54

Hájení zájmů ČR nebo lobbing zbrojařských firem?

Hájení zájmů ČR nebo lobbing zbrojařských firem?

Předsedovi senátního výboru pro obranu Pavlu Fischerovi (za TOP 09) z předkládané vládní informace parlamentu o stavu zajištění obrany státu vychází, že stav naší obrany není dobrý.

 

Dle vyjádření Pavla Fischera má naše armáda málo vojáků, navzdory úsilí získávat nové posily.  Ano, obnovovat v jakékoliv podobě vojenskou základní službu je téměř  nemožné,  mamánkové  a mobilní závisláci  řady vojenských profesionálů  moc nerozšíří  a tak armáda bude muset ještě   více  finančně  zacílit na  mladíky  hlásící se k návratu fašismu  na Ukrajině  a renesanci fašismu v Evropě.

   Prý nám také chybí ve skladech munice, střely, vojenská technika.  Nebyla to ale  pane senátore  právě současná ministryně války Černochová, která  rozdala „ze svého“ vše co měla na Ukrajinu ?  Ministryně pětikoalice, ke které patří i  „Vaše“ TOP 09?

Potřebujeme prý moderní  zázemí  pro jednotky NATO, které se přes naše území ve velkém přesouvají  dále na  východ.  Bohužel konvoje vojenské techniky přesouvající se přes naše území jsou každodenní realitou. Stejně jako skutečnost, že choutky Západu na podrobení a zničení RF  znamenající  „neomezený“ přístup k nerostným  surovinám  neskončí  ani  po ukončení současného válečného konfliktu na Ukrajině. To ale neznamená, že s pádem Fialovy vlády nedojde k přehodnocení postoje ČR k našemu zapojení  do dalších válečných  vražedných výprav pod vlajkou NATO.

     Podle Fischera  musí ČR  reagovat na další zhoršování bezpečnostního prostředí, jedině věrohodná obranyschopnost může z naší strany zapůsobit jako odstrašení nepřítele, na odstrašení stojí celá síla NATO.  Ano, na čem stojí  celá síla NATO  viděl celý svět naposledy při ukončení invaze této teroristické organizace v Afghánistánu.

   Největší  Fischerova  výzva  přichází  samozřejmě  na závěr, kdy podle senátora obranný rozpočet na úrovni 2% HDP  nestačí a na zabezpečení státu budeme muset v nejbližších letech vynaložit víc prostředků  a mnohem větší úsilí.

 S  požadavkem  na  zvyšování  armádních financí  nad 2% hranici HDP senátorský jestřáb Fischer  pokračuje  v alarmování společnosti  proti narůstající  ruské hrozbě, znamenající ve skutečnosti navyšování  zisku,  finančního a mocenského  kapitálu ve prospěch vojenskoprůmyslového komplexu a přidává se k mediálním  výkřikům současného prezidenta Petra  Pavla, jeho loutkovodiče Koláře a dalších vrcholných politických válečných štváčů. 

      Škoda, že velmi dobře placený senátor z peněz daňových poplatníků nám  nesdělil kam skutečně plynuly a plynou peníze určené pro resort obrany. Viz konstatování NKÚ, že ministerstvo obrany nebylo schopné účinně využít poskytnuté peníze, přestože jeho výdaje opakovaně rostou, stejně jako upozornění, že ministerstvo v poslední době uzavírá smlouvy na dodávky zbraní přímo s vládami nebo výrobci bez soutěže. Korupce  jak víme  bují ve všech státních resortech, resort obrany nevyjímaje.  Něco o tom ví z minulosti nejen lobbista  Marek  Dalík, tajemník premiéra Mirka Topolánka (ODS), či ex-ministryně  Vlasta  Parkanová (TOP 09).

    Fischerův komentář  k vládní informaci o stavu zajištění obrany tak  není ničím jiným,  než dalším  slohovým cvičením pro media a veřejnost, kterak  zatáhnout  ČR do války s RF za mocenské zájmy USA pod vlajkou agresivního paktu NATO.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama