Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2024 19:37:11

(Ne)ziskoví darmožrouti v akci

(Ne)ziskoví darmožrouti v akci

Ještě ani nedozněla ostuda spojená s elaborátem politické (ne)ziskovky Prague Security Studies Institute (PSSI), financované mimo jiné ambasádami USA, Velké Británie či Norska...

... jež pěkně po nacisticku či bolševicku vypracovala seznam českých „závadných“ serverů, a už se o pozornost hlásí další (ne)ziskoví výtečníci, tentokrát z českého Centra pro informovanou společnost (CIS) a slovenského Institutu pro nové bezpečnostní hrozby (NEST). I tihle darmožrouti fungují za cizí peníze a trnem v oku i jim je svoboda slova a normálně fungující demokracie.

Vypracovali analýzu, podle které se prý Česká republika i Slovensko nedostatečně brání proti hybridním hrozbám. A Slovensko prý je varovným příkladem, jak mohou ruské vlivové a informační operace aktivně podkopat demokratické procesy. Takže abyste tomu rozuměli. Pokud by ve volbách zvítězil Šimečka a jeho Progresívne Slovensko, bylo by samozřejmě všechno v pořádku a demokratické procesy by to nepochybně nepodkopávalo, zatímco když zvítězí Fico a jeho Smer, je všechno špatně a demokratické procesy to podkopává. Už tomu rozumíte?

Pro nápravu je prý mimo jiné potřeba novelizovat trestní zákoník tak, aby reflektoval i případy trestných činů spolupráce s cizí mocností. To fakt nevymyslíš! Proč? Protože to do světa nevytrubuje nikdo jiný než právě darmožrouti, kteří se nechávají vydržovat penězi ze zahraničí. U nás i na Slovensku. 

Nezbývá než zopakovat, že je nejvyšší čas i v České republice přijmout obdobu amerického zákona FARA (Foreign Agents Registration Act), zákona o registraci zahraničních agentů, který v USA platí již od roku 1938. Za „zahraničního agenta“ považuje každou osobu, právnickou i fyzickou, jednající z vůle zahraničních subjektů. Požaduje od nich, aby se jako takové registrovaly a skládaly pravidelné detailní účty ze všeho, co v daném smyslu vykonávají, i z veškerých vlastních příjmů a vydání. Týká se to především těch, které vstupují do politiky či ovlivňují veřejné mínění.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama